Wat is Permacultuur dan?

Dit blog – ‘Make My Cult A Pcult’ – heeft ergens ooit een oorsprong gehad in een project wat ik op de Design Academy heb uitgevoerd om permacultuur (permanent culture) in Nederland te promoten. Destijds is dat bij een schoolproject gebleven. De ‘filosofie’ van permacultuur is wel bij me gebleven.

“Bij Permacultuur Nederland geloven we in lokaal, vers en gezond voedsel wat met respect voor de mens en de aarde is gegroeid.”

Voor mij gaat Permacultuur verder dan het groeien van voedsel. Wat mij betreft neem je ‘permanent culture’ heel letterlijk en betrek je het op alle vormen van cultuur, organisatie en overdracht.

Zelf ben ik met name bezig met onderwijs, creativiteit en vormgeving. Ik probeer altijd zoveel mogelijk respect voor alle betrokken partijen en onderdelen op te brengen en de onderlinge samenhang en afhankelijkheid zo goed mogelijk te doorgronden. Alles wat ik weet en leer over permacultuur is daarbij een inspiratie en houvast.

Graag deel ik onderstaande post van Permacultuur Nederland met een heleboel ‘instap’informatie over het begrip en het zelf doen.

Enjoy!


Source: Permacultuur Nederland

Introductie artikelen over permacultuur

logoOm permacultuur meer bekendheid te geven hebben we het afgelopen jaar gewerkt aan een serie introductie artikelen. Inmiddels hebben we 12 artikelen (zie hieronder) die allemaal op een eigen schaal permacultuur toelichten. Van mensen die geen eigen grond hebben tot aan mensen die hun boerenbedrijf meer willen gaan inrichten met permacultuur en alles ertussen in.

We willen eenieder met interesse in permacultuur uitnodigen 1 of meerdere van deze artikelen te delen met vrienden, familie en kennissen zodat permacultuur grootschalige bekendheid krijgt in het Nederlandse taalgebied.

Laten we dit jaar het jaar van de praktische oplossingen maken waarin permacultuur een absolute hoofdrol heeft te spelen!

10307374_10201130800991536_8064708118010282788_n

permaculture-organic-farmOverigens mogen al deze bovenstaande artikelen ook vrij worden overgenomen  op eigen blogs, websites etc. Graag wel even de bron erbij vermelden bij overname.

Zorg voor de mens, zorg voor de aarde en deel de overvloed! 😀


We zijn een partnerprogramma met Bol.com begonnen. Als je op één van de onderstaande links klikt en vervolgens binnen 5 dagen iets via bol besteld, dan gaat 6% van het aankoopbedrag naar Permacultuur Nederland. Op die manier kun je met het volgen van je eigen nieuwsgierigheid ons ook direct een beetje ondersteunen. Daarnaast kun je ons uiteraard ook direct ondersteunen via een donatie/vrijwillig abonnement. 😀

Tuin smakelijk

Tuin smakelijk, Canada Seeds of diversity, Prijs € 24.95, Score 5 van de 5 sterren

Permacultuur in je moestuin

Permacultuur in je moestuin, Christopher Shein / Julie Thompson, Prijs € 29.95, Score 4 van de 5 sterren

Advertisements